Ad Code

WordPress Anahtar Kelimeler, Meta Başlık ve Meta Açıklama Ekleme

Giriş
WordPress blog yazılarınıza meta açıklamalar ve meta anahtar kelimeler eklemek önemsiz görünebilir ancak WordPress SEO açısından bu öğeler oldukça faydalıdır. Bu WordPress rehberinde, sizlere WordPress blog yazılarınızda nasıl başlık, anahtar kelimeler ve meta açıklamaları ekleyebileceğinizi göstererek WordPress SEO konusunda gücünüze güç katacağız.

İçerikler

Nelere ihtiyacınız olacak
WordPress meta açıklamaları, anahtar kelimeleri ve başlığı niçin önemlidir?
WordPress Meta Etiketleri Eklemek İçin SEO Yoast Kullanımı
Adım 1 – SEO Yoast Gelişmiş Ayarları Etkinleştirme
Adım 2 – Meta Başlık Ekleme
Adım 3 – WordPress Meta Açıklama Ekleme
Adım 4 – WordPress Anahtar Kelime Ekleme
Sonuç
Nelere ihtiyacınız olacak
Başlamadan önce aşağıdakilere sahip olmalısınız:

WordPress admin paneline erişim
WordPress meta açıklamaları, anahtar kelimeleri ve başlığı niçin önemlidir?
Günümüzde bir web sitesinin sadece içerik kalitesi yeterli değildir. Kullanıcılar sayıları neredeyse yüzbinleri bulan internet sitelerinin tamamını gezinmezler. Çoğu, arama motorlarındaki ilk üç siteye göz atar. Bu sebeple SEO, internet pazarlamasının yapı taşıdır; güçlü SEO internet sitenize devasa miktarda trafik sağlayabilir.

Bloğun başlığı isminden de anlaşılacağı üzere okuyucuya bloğun konusu hakkında fikir verir. Bu sebeple başlık listemizin en önemli öğelerinden birisidir çünkü kötü oluşturulmuş bir başlık sitenizin SEO’suna ciddi zarar verebilir.

Meta açıklaması bloğunuza iki boyutta yardımcı olur: arama motorunun yazının içeriğini belirlemesinde ve kullanıcıları daha net ve yararlı bir özete ulaşması.Google Arama Sonuçlarında Görünen WordPress Meta Başlık ve Meta Açıklama

Anahtar kelimelerin kullanımı ise çok daha tartışmaya açık bir alandır. Birçok SEO uzmanı bunun SEO’da önemli bir faktör olduğuna inansa da, Google dahil anahtar kelimelerin çok önemli olmadığını savunanlar da mevcut.

Nihai olarak arama motorları siteleri derecelendirirken kullandıkları farklı faktörleri açıklamayı reddettiğinden, meta açıklamalarının ve anahtar kelimelerinin sitenizin SEO’suna nasıl bir etki oluşturduğunu tam olarak bilemiyoruz. Bildiğimiz şey ise, bunların yine de bir rol oynadığı ki bu dikkatinizi vermeniz için yeterli bir sebeptir.

WordPress bloğunuzda meta açıklamalar ve anahtar kelimeler eklemenize yardımcı olan oldukça fazla sayıda eklenti bulunuyor. Bu rehberde örnek olarak popüler olan Yoast SEO eklentisini kullanacağız. Yoast SEO eklentisini WordPress sitenizde nasıl kuracağınızı öğrenmek için ilgili rehberimize göz atabilirsiniz.

WordPress Meta Etiketleri Eklemek İçin SEO Yoast Kullanımı
Yoast SEO, WordPress çevrelerinde SEO gurusu olarak bilinen Joost de Valk tarafından geliştirilmiştir. WordPress, SEO açısından oldukça kullanışlı bir platform olsa da, Yoast SEO cephanenizde önemli bir yer edinebilir ve site derecelendirme üzerinde etki yaratabilir. Yoast’ın popüler Sayfa Analizi özelliği SEO ile ilgili detayların altını çizerek neyin önemli olduğunu ortaya çıkarır. Bunlara örnek, görsellerdeki alt etiketler, yazı uzunluğu ve cümle yapısı gösterilebilir. Eklentiyi kullanarak WordPress bloglarına uygun başlıklar, meta açıklamalar ve anahtar kelimeler ekleyeceğiz.

Adım 1 – SEO Yoast Gelişmiş Ayarları Etkinleştirme
Varsayılan olarak Yoast SEO’da kullanımınıza hazır oldukça fazla araç bulunuyor. Yine de bu eklentiden tam olarak yararlanabilmek için bazı gelişmiş ayarları manuel olarak etkinleştirmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Hem meta başlık hem de meta açıklama zaten etkin ancak meta anahtar kelimelerin yukarıda belirtilen gelişmiş ayarlar bölümünden etkinleştirilmesi gerekiyor.

Gelişmiş ayarları etkinleştirmek için SEO -> Dashboard sekmesini açın. Buradan Features sekmesine tıklayın ve ardından Advanced settings pages başlığını bulun. Başlığın altındaki Enable butonuna tıklayarak etkinleştirin. Ardından sayfa yenilenecek ve sonrasında gelişmiş seçenekleri görebileceksiniz.SEO Yoast Gelişmiş Ayarlar Sayfası

Adım 2 – Meta Başlık Ekleme
Yazınıza Meta Başlık veya SEO başlığı eklemek için Yazılar -> Tüm Yazılar bölümünü açın ve meta başlık eklemek istediğiniz yazıyı seçin.

Yazı metin düzenleyicide açıldıktan sonra aşağıya inin ve Yoast SEO bölümüne ulaşın. Bu bölümün altında arama motorları için bölüm önizlemesi gösterilecektir. Bu her bir yazı için otomatik olarak oluşturulur. Edit snippet bölümüne tıklayın. Bazı ek alanlarla karşılaşacaksınız. Seo Title adlı ilk alan yazınızın meta başlığıdır. Bu alana uygun bir başlık girin. Yoast aynı zamanda alanın altında renkli bir çubuk gösterecek – yeşilin anlamı uzunluğun uygun olduğudur.SEO Yoast ile WordPress Meta Başlık Ekleme

Adım 3 – WordPress Meta Açıklama Ekleme
WordPress’de Meta Açıklamalar meta başlık ile aynı bölümü kullanarak eklenebilir. SEO Title alanının hemen altında iki farklı alan göreceksiniz Slug ve Meta description. Basitçe yazınız için kısa ve göz alıcı bir açıklama yazın.

Bir kez daha Yoast renkli çubuk ile açıklamanızın uzunluğu hakkında size bilgi verecektir. Meta açıklamasına yazıda kullanılan ilgili kelimeleri eklediğinize emin olun. Bitirdikten sonra Close snippet editor‘e tıklayın ve Update butonunu kullanarak değişiklikleri kaydedin.SEO yoast ile WordPress meta açıklama ekleme

Adım 4 – WordPress Anahtar Kelime Ekleme
Meta başlık ve meta açıklama aksine meta anahtar kelimeler Yoast SEO’da manuel olarak etkinleştirilmesi gerekiyor. Bunu yapabilmek için SEO -> Titles & Meta sayfasını açın ve Other sekmesine tıklayın. Buradan Use meta keywords tag? yazısı göreceksiniz – etkinleştirin. Ayarları kaydedin ve hazırsınız.
Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu