Ad Code

Blogger Seo Ayarları Nasıl Yapılır? (Blogspot)

Bloggerdan blog açıldıktan sonra genelde hiçbir şekilde ayarlama falan yapılmaz olduğu gibi kullanıp zaman kazanmaya çalışırlar ama blogu ilk açtıklarında o blogun aslında eşek niteliğinde olduğunu bilmiyorlar, bilmedikleri içinde olduğu gibi kullanıyorlar yani eşeğe biniyorlar, yüklerini eşeğe taşıtıyorlar.
Belki yapılacak bir, iki ayar ile o eşek at olur ve daha fazla işlerine yarar?
Peki bunu nasıl yapabilirsiniz?
Blogger’a girdikten sonra şablon menüsüne tıkladığınızda karşınıza html’yi düzenle diye bir bölüm çıkacak ona tıkladığınızda aşağıdakini aratın.
Bunu bulun:
<title><data:blog.pageTitle/></title>
Bunla değiştirin:
<b:if cond=’data:blog.pageType == “index”‘>
<title><data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/> – <data:blog.title/></title>
</b:if>
Şablonu kaydet dediğinizde, title bölümünü halletmiş olacaksınız.
Sonrasında da yerleşim bölümüne girerek sitenizin sağ bölümüne metin eklemek için kutucuklar ekleyin o kutucukların içerisine blogunuz ve anahtar kelimeleriniz ile ilgili özgün, kısa yazılar ekleyin.
Ayrıca etiket olayını çok fazla abartıyor, ne kadar çok etiket eklerseniz o kadar çok spam yersiniz artık eskisi gibi değil bir yazıya 50 etiket ekle tüm etiketlerde listelensin, elinizden geldiği kadar etiket eklememeye özen gösterin, yazdığınız yazıların içerisinde kullandığınız kelimelerde anahtar kelimelerinizde olursa daha iyi olur.
Blogunuzu açtınız, ilk yazınızın içerisine hemen linkleri doldurmayın çünkü blog açıldığı gibi link basıldığında yeni doğmuş eşeğin sırtına çuval atmış gibi olursunuz dolayısıyla eşek o çuvalı kaldıramaz, altında kalır 😀
Blogger seo ayarları ile ilgili anlatacaklarım bu kadar, tabi tüm yapılacaklar yukarıda bahsettiğim şeylerden ibaret değil biraz mantıklı düşünüp, diğer blogları takip ederseniz neler yaptığını az, çok anlayabilirsiniz mesela ben bu yazımda 2 etiket kullanacağım.
Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu