Ad Code

BLOGGER SEO AYARLARI-BLOGSPOT SEO AYARLARI

BLOGGER SEO AYARLARI-BLOGSPOT SEO AYARLARI
logger Googlenin desteğiyle dünyanın en popüler bloğu haline geldi.Google ait olan bu servisin etiketlerinin google tarafında indexlenmediği bir gerçek.Ayrıca yadığınız yazıların URL adreslerinin karmaşık ve uzun olduğunu da fark etmişsinizdir.Bloğumuzdaki bütün bu dezavantajları 5 adımda avantaja nasıl çevireceğimizi, blogspot seo ayarlarını nasıl yapacağımızı anlatalım:
1.Adım:Blogspot Başlık Ayarlarınızı Yapın
Google de bir blogger sayfası arattığınızda ilk önce blog başlığınız daha sonra yazı başlığınız görünüyor.Blog İsmi:Yazının Başlığı şeklinde.Bu da googlede indexlenen sayfaların kötü görünmesine ziyaretçilerin kaçmasına neden olur.
Googlede arama yapan kişilerin dikkatini çeken başlık tipinin Yazının Başlığı:Blog İsmi şeklinde olduğu kanıtlanmış bir gerçek.
Bu ayarı yapmak için;
*Blooger Panelinden>Tasarım>Htmlyi Düzenle giriyoruz.
*Widget Şablonlarını genişlet kutucuğunu işaretliyoruz.
*(Ctrl+F Yardımı ile)aşşağıdaki kodu buluyoruz
 <title><data:blog.pageTitle/></title>
*Şununla değiştiriyoruz.
<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'>
<title><data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/> - <data:blog.title/></title></b:if>

*Şablonu Kaydet diyoruz.Artık Google aramalarında blog sayfalarımız Yazının Başlığı:Blog İsmi şeklinde çıkacaktır.
2.Adım:Meta Ayarlarınızı Yapın
Google sitenizin ne hakkında olduğunu bildiren kodları sitenize ekleyin.Böylelikle bu konullarda google sitenizi daha üst sıralara taşıyacak.
*Blogger Panelinden>Tasarım>Html yi Düzenle ye giriyoruz.
*Widget Şablonlarını genişlet kutucuğunu işaretliyoruz.
*(Ctrl+F Yardımı ile)aşşağıdaki kodu buluyoruz
 <b:include data='blog' name='all-head-content'/>
*Sonraki Satıra aşşağıdaki kodu ekliyoruz.
 <meta content='BLOGUNUZUN KISA AÇIKLAMASI' name='description'/>
<meta content='BLOGUNUZUN ANAHTAR KELİMELERİ' name='keywords'/>
<meta content='BLOG YAZARININ ADI' name='author'/>
*Şablonu Kaydet diyoruz.

3.Adım:Ziyaretçilerinizi Yorum Yazmaya Teşvik Edin
Ziyaretçilerinizin yazacağı her yorumda sayfanız güncellenecek bu da google nin dikkatini çekecek.Yorumlarda, yazdığınız yazıyla ilgili anahtar kelimeler olacağı için seo açısından sitenize artı puan kazandıracak.
4.Adım:Yazı Başlıklarınız Dikkat Çekici Olsun
 Yazılarınızın başlığı ne kadar ilgi çekiciyse, Google'da tıklanma oranınız o derece artacaktır. Bu seo tekniği aslında tamamen sizin hayal gücünüze bağlı. Örneğin bir yazımıza 'Dünya üzerindeki güzel şehirler' başlığı vermek yerine 'Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Yer' başlığı verirsek; sitemizin tıklanma oranı artacaktır.
5 Adım: Yazı Başlığınızda Türkçe Karakter Kullanmayın.
Yazınızın başlığında Türkçe karakterler kullanırsanız, konunuzun url'sinde anlamsız kelimeler oluşacaktır. Bu da Google'da yazınızla ilgili aranmalarda, sitenizi alt sıralara düşürecektir. Örneğin 'Türkçe' başlıklı bir yazı yazdığınızda, yazınızın url'si siteadresi/sene/ay/Trke.html şeklinde olacaktır. Yani Türkçe karakterler gözükmeyecektir.Bu seo açısından istenmeyen bir durumdur. Bunun yerine, yazınızın başlığını en başta (daha yazınızı yayınlamadan) 'Turkce' şeklinde ayarlayıp, yazınızı yayınladıktan sonra Düzenle'ye girip başlığınızı 'Türkçebiçiminde değiştirmek olacaktır. Bu durumda hem yazınızın url'si siteadresi/sene/ay/Turkce.html şeklinde olacak, hem de başlığınız 'Türkçe' biçiminde gözükecektir.
Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu