Ad Code

MyBB Forumlarında Tüm Gizli/Hide İçerikleri Görmek




Bazen bir program araştırırız. Bir forum sitesine gireriz ve programı buluruz. Malesef ki üye olmadan veya mesaj yazmadan içeriğe sahip olamayız. Kimi zaman ise "X kredi ile kilidi kaldır" gibi Unlock eklentisi ile karşılaşırız.

Bu konuda hide açıklarını/hilelerini derledim.

Biliyorsunuz ki [.hide] içerik [/.hide] arasında ki içerik veya linkleri üye olmadan (veya mesaj yazmadan veya teşekkür etmeden vs..) göremiyorsunuz.

Bazı sitelerde ise Hide Link Points eklentisi mevcuttur. X krediye kilidi kaldır diye.. Bunu çok araştırdım çözmek için ve nihayet buldum.

Aşama 1 = Mantık :

Archive (Sitemap) açığı ile gizli konuları (örneğin konuyu görmek için üye ol veya giriş yap) üye olmadan görebilirsiniz.Bunun için sitenin sonuna ( örnek http://www.siteismi.com/archive/ ) forum.com/archive/ veya /sitemap/ ekliyoruz. Archive sürümü temaları ve eklentileri devre dışı bırakarak okunabilir bir sürüm yaptığı için kabak gibi tüm gizli içerikleri görebilirsiniz.

Aşama 2 = Taktik :

Konu Yazdırma Butonu, bu vBulletin forumlarındada işe yaramaktadır. "Üye olmadan, mesaj yazmadan, X miktar konusu olmadan içeriği göremez" gibi engellerle karşılaştığınız bir konuya girin.Resimde ki gibi "Seçenekler > Yazdırılabilir şekli göster " tıklayın.

MyBB için ise gizlenmiş içerik olan bir konuya girin ve en aşağıda ki "Konuyu yazdır"a tıklayın.

Aşama 3 = Teori :

Bu işlem genelde üyelik gerektiriyor lâkin bu işlem ile gizli içeriği mesaj yazmadan teşekkür etmeden vb.. görüntülemek için kullanabilirsiniz.Herhangi bir vBulletin SMF veya MyBB forumlarında konuya girin. Eğer link veya içerikler gizliyse "Alıntı" ya basın ve ardından "Önizleme"ye tıklayın linkler gözükecektir. Çoğu sistemlerde bu açık halen mevcut olmakta ve içerik tamamen gözükmektedir.

Aşama 4 = Psychedelic Tactical :

RSS.php ile sitelerde ki tüm içeriği (bütün eklentiler ve ayarlar kapalı olarak) görebilirsiniz.Bu işlem biraz uğraş gerektirse de "X krediye içeriği aç" gibi kredi gerektiren konuları görebilirsiniz.Böylelikle kredi kasıp ve harcama yapmadan hatta üye olmadan istenilen (gizlenmiş) linkleri veya içerikleri kabak gibi görebilirsiniz.

1. İşlem / Hızlı Yöntem (Sadece Anasayfada ki konu ve mesajları görmek için - Sadece MyBB'de çalışır).
Öncelikle sitenin sonuna /rss.php veya /syndication.php yazın. ( Örnek http://www.siteismi.com/rss.php )


XML tarzında çıkan sayfayı "CTRL + S" tuş kombinasyonu ile Farklı Kaydedip uzantısını .html yapın.


Kaydettiğiniz html'yi Chrome veya Mozilla ile açın.


Anasayfada ki (TOP 10 Listesinde ki) bütün konuların bütün gizlenmiş içerik şifre vs.. herşeyi görebilir ve indirebilirsiniz.


Zaman kaybetmemek adına istediğiniz konudaki içeriği görmek için konu ismini kopyala yapıp açtığınız html sayfasına arama yaparak bulabilirsiniz.


[.hide] aralarında ki yazan linkler veya içerikler normalde kilitli =)


2. İşlem / Hedef Yöntemi (Dilediğiniz konuyu görmek için - Sadece MyBB'de çalışır).
Bu sefer sitenin sonuna /misc.php?action=syndication yazın ve enter'a basın. ( Örnek http://www.siteismi.com/misc.php?action=syndication )


Listeden görmek istediğiniz konunun forum yolunu seçin ve aşağıda ki RSS Besleme URL'si oluştur butonuna tıklayın.


" Oluşturulan Rss Besleme URL'si: " bölümünde çıkan linki kopyalayıp tarayıcıya yapıştırın.


Daha sonra çıkan XML sayfasını yukarıda ki anlattığım gibi Farklı kaydedin.


Chrome veya Mozilla ile açtığınızda görmek istediğiniz konu ve içindekilerin hepsi herşeyiyle beraber gözükmüş olacaktır.


Bazı siteler önlemini aldığı için gözükmeyebilir.
Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu