Ad Code

2019 En İyi Online Alışveriş Siteleri: Türkiye

2019 En İyi Online Alışveriş Siteleri: Türkiye


Bu zamanda bütün işlerimizi online yani dijital ortamdan yapıyoruz. Kuyruk beklemeden fatura ödemeleri, üniversite kayıtları, sınav başvuruları gibi ve hatta e-devlet ile bir çok bürakratik işlemleri bile internetten kolayca yapar olduk. E tabi ki bunlara alışveriş de dahil :).

Evet artık alışverişlerimizin çoğunu da internetten kolayca yapıyoruz. Arıyoruz, inceliyoruz, fiyatları karşılaştıyoruz ve ürünü seçip ödemeyi yaptıktan sonra ürünü kapınıza kadar getiriyorlar. Fakat nasıl dışarıda da her yerden alışveriş yapılmaması gerektiğini biliyorsanız internette de her siteden alışveriş yapılmayacağını bilmelisiniz.

İnternetten alışveriş yaparken öncelikle sitenin kurumsal olduğuna, SSL sertifakasının bulunduğuna, (siteyi açtığınızda tarayıcının adres çubuğunun en solunda bulunan yeşil şey) ürün çeşitliliğine, fiyatların uygunluğuna ve firmanın itibarına dikkat etmelisiniz.

İşte ben bu yazıda sizlerle dikkat etmeniz gereken bu hususlara uyan gönül rahatlığı ile alışveriş yapabileceğiniz Türkiye’nin en iyi online alışveriş sitelerini paylaşmak istedim. Ayrıca bu sitelerin bir çoğu Türkiye’nin en çok tıklanan siteleridir.

hepsiburada.com: Türkiye’nin en kaliteli hizmet veren ve sıkça tercih edilen en büyük e-ticaret yani online alışeriş sitelerinden birisidir. Listede en başta yer vermemin sebebi ise bu zamana kadar bir çok ihtiyacımı bu siteden aldım ve hiç bir zaman sıkıntı yaşamadım.
Sitede geçirilen ortalama süre: 8:29
Aylık ziyaretçi sayısı: 25.3 Milyon
Kullanıcı başına düşen ortalama sayfa (ürün) gösterim sayısı: 5.78

gittigidiyor.com: Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri ebay’ın alt kuruşu olan gittigidiyor.com Türkiye’nin en köklü ve en güvenilir online alışveriş sitelerinden biridir. Bu site ayrıca insanların kendi ürünlerini satması için kullandıkları en iyi platformlardan biridir. Bundan internetten nasıl satış yapılır adlı yazımda bahsetmiştim.
Sitede geçirilen ortalama süre: 5:52
Aylık ziyaretçi sayısı: 22.2 Milyon
Kullanıcı başına düşen ortalama sayfa (ürün) gösterim sayısı: 5.40
2019 En İyi Online Alışveriş Siteleri: Türkiye

aliexpress.com: Çok ucuz fiyatlara ürün bulabileceğiniz Türkiyeden bir çok kişinin sıklıkla alışveriş yaptığı çin merkezli bir e-ticaret sitesidir. Buradan alışveriş yapmanın sadece iki dezavantajı bulunuyor. Ürünler biraz geç gelebiliyor (1-2 ay) ve yüksek fiyatlarda elektronik ürünler sipariş edemiyorsunuz (laptop, telefon vs.). Etmemenizi tavsiye ederim yoksa gümrük takılabilir. Fakat siteye girip dolaştığınızda gerçekten aklınıza bile gelmeyecek harika ve ucuz ürünler bulunmakta. Mutlaka dikkatinizi çeken bir veya bir kaç ürün olacaktır. Ayrıca oldukça güvenilir olduğunu da belirtmem gerekiyor.
Sitede geçirilen ortalama süre: 14:21
Aylık ziyaretçi sayısı: 108.6 Milyon
Kullanıcı başına düşen ortalama sayfa (ürün) gösterim sayısı: 10.05

n11.com: Türkiye’de en çok tercih edilen alışveriş sitelerinden biri de n11.com’dur. Ucuz ürünler bulabileceğiniz en iyi en güvenilir sitelerden birisi olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca burada insanlar gittigidiyordaki gibi kendi online marketlerini açıp kendi ürünlerini de satabilmektedir.
Sitede geçirilen ortalama süre: 5:52
Aylık ziyaretçi sayısı: 23.8 Milyon
Kullanıcı başına düşen ortalama sayfa (ürün) gösterim sayısı: 5.81

trendyol.com: Alanında kendini kanıtlamış Türkiye’nin en iyi online alışveriş sitelerinden biri de kesinlikle trendyoldur. Sık sık yapılan indirimlerle mağazalarda beğendiğiniz, istediğiniz marka ürünleri daha ucuza bu siteden almanız mümkün. Tabi indirimleri kaçırmamak için ara ara kontrol hatta sürekli takip etmeniz gerekir.
Sitede geçirilen ortalama süre: 12:28
Aylık ziyaretçi sayısı: 10.4 Milyon
Kullanıcı başına düşen ortalama sayfa (ürün) gösterim sayısı: 8.80

amazon.com.tr: Dünyanın en büyük online alışveriş sitesi desem yanlış olmaz sanırım. Ve amazon artık Türkiye’de de resmen hizmet vermeye başladığını duyurmuş, ülkemizde çok büyük bir ilgiyle karşılaşmıştır. Eğer daha önce amazondan hiç alışveriş yapmadıysanız artık rahat rahat hızlı ve kolay bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz. Alışverişin tadına bir de amazon.com.tr’de bakın derim.
Sitede geçirilen ortalama süre: 8:38
Aylık ziyaretçi sayısı: 2.2 Milyon
Kullanıcı başına düşen ortalama sayfa (ürün) gösterim sayısı: 9.43

Tabi amazon.com.tr Türkiye’de yeni olduğu için 2.2 milyon ziyaretçi sayısı şuan için düşük diyebiliriz. Biraz daha zaman geçtikten sonra 20-30 milyonları göreceğine eminim.

morhipo.com: Boyner’in bir kuruluşu olan morhipo Türkiye’nin bir diğer trend alışveriş sitelerinden birisidir. Ara sıra yeni ürünlere, indirimlere göz atmanızı tavsiye ederim. Gözünüze çarpan, beğendiğiniz şık ürünler bulabilirsiniz.
Sitede geçirilen ortalama süre: 7:44
Aylık ziyaretçi sayısı: 4.2 Milyon
Kullanıcı başına düşen ortalama sayfa (ürün) gösterim sayısı: 7.43

markafoni.com: Giyim, aksesuar, kozmetik deyince akla ilk önce gelen Türkiye’nin en büyük online alışveriş sitelerinden birisidir. Ayrıca oldukça kullanışlı mobil uygulaması ile indirimleri rahatça takip edebilmeniz ve beğendiğiniz üründe indirimi yakaladığınız anda satın almanız mümkün.
Sitede geçirilen ortalama süre: 6:49
Aylık ziyaretçi sayısı: 721 Bin
Kullanıcı başına düşen ortalama sayfa (ürün) gösterim sayısı: 6.10

Tabi sadece morkafoninin mobil uygulaması yok. Bu listede yer verdiğim bütün online alışveriş sitelerinin neredeyse hepsinin mobil uygulaması mevcut. Onları da dilerseniz telefonunuza indirip yeni ürünleri, indirimleri takip edip mobilden kolayca alışveriş yapabilirsiniz.
Siz hangi online alışveriş sitesini tercih ediyorsunuz?

Evet, geldik yazımızın sonuna. Fırsat buldukça ve yeni alışveriş sitelerini keşfedip tecrübe edince bu yazıyı ara ara güncelleyeceğim. Tabi gözümden kaçan bazı harika alışveriş siteleri de olabilir. Öyleyse bunu hemen aşağıda bizlerle yorum olarak paylaşabilirsiniz.

Ayrıca sürekli alışveriş yaptığınız sitelerden birisi bu listeden ise bize favori alışveriş sitenizi söyleyebilir veya diğer sitelerde yaşadığınız sorunları da paylaşabilirsiniz.

Keyifli alışverişler dilerim! :).
Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu