Ad Code

Blog/Web Sitesi Tanıtımı Yapmak İçin En İyi Platformlar

Blog/Web Sitesi Tanıtımı Yapmak İçin En İyi Platformlar


İnternetten para kazanmak amacıyla blog açmak iyi bir gelir kaynağı olduğu için sıkça tercih edilen bir uğraştır. Tabi bildiğiniz gibi gelir sağlamak için blog açmak yetmiyor bir de ziyaretçilermizin olması gerekiyor. Bir blog açıyorsunuz, özgün ve kaliteli içerikler giriyorsunuz fakat bir bakıyorsunuz blogunuza doğru dürüst ziyaretçi gelmiyor ve dolayısıyla kayda değer bir kazancınız da olmuyor.

Bunun sebebi oldukça basit. Kaliteli ve özgün içerikleriniz var ama ziyaretçiniz yoksa kullanıcıların sizin blogunuzdan, yazılarınızdan haberi yok demektir. O halde blogunuzu insalara ulaştırıp tanıtmanız gerekiyor. Bunu da ücretli, ücretsiz bir çok siteden yapmanız mümkün.

Bu yazıda genel olarak, web sitesi, blog tanıtımı yapan siteler hangileri? Web site, blog tanıtımı için hangi forumlar var? En etkili şekilde blog tanıtımı nasıl yapılır? gibi bilgileri edinebilirsiniz.
Web site/blog tanıtımı en doğru şekilde nasıl yapılır?

Öncelikle size web site, blog tanıtımı için göstereceğim bu platformları veya yöntemlerin hepsini bir veya iki güne sıkıştırıp birden yapmayın. Yapacağınız bu çalışmaları doğal görünmesi için yavaş yavaş ve planlı olarak yapın.

Kullanacağınız bu plaftormlarda basit cümlerlerle veya sadece linkinizi paylaşarak spam yaratmayın. Yaptığınız paylaşımın insanlara gerçekten faydası olduğunu gösterin. Yani daha açık söylemek gerekirse birinci amaç reklam yapmak değil de fayda sağlamak olsun. Ya da en azından kullanıcılara bu şekilde yansıtın.

Site tanıtımınızı yaparken kullandığınız cümleler oldukça önemli. Türkçeyi doğru kullanmaya özen gösterin, yazım hataları yapmayın. Tanıtım içeriğiniz akıcı, okunabilir olsun ve mümkünse çok kısa olmasın.

Ayrıca tanıtım başlıklarınız ilgi çekici ve özgün olsun ki mıtnatıs etkisi yaratsın.
Bloglar

Blog sitelerinde en kolay şekilde yazılara yorum yapıp sitenizi belirterek o yazının yorumlarını okuyan bir ziyaretçiyi sitenize çekebilirsiniz. Yorum kısmında “ad” bölümüne blogunuzun adını “web siteniz” olduğu alanada blogunuzun adresini ekledikten sonra yorum kısmına da kesinlikle yazı ile igili en az 3 cümlelik bir yorum gönderin. Bu şekilde yorumunuzun onaylanma ihtimali daha yüksek olacaktır.

Blogunuzu yorum halinde tanıtabileceğiniz blogları burada yazamıyorum çünkü binlerce blog sitesi var. Ama size sitenizi bu şekilde tanıtabilieceğiniz blogları nasıl bulabilieceğinizi anlatayım.

Google‘da yüksek aranma hacmine sahip kelimeleri aratıp birinci, ikinci ve üçüncü sıradaki bloglara bakıyoruz. Önceliğiniz rakipleriniz olsun. Rakiplerinizden alabildiğinizi aldıktan sonra blog kategorinize yakın blogları aynı şekilde araştırıp hepsine birer yorum bırakıyoruz. Bu kadar basit.

Ayrıca çeşitli bloglarda misafir yazarlık yaparak da blogunuzu tanıtmanız mümkün.

#Bu yazıya yorum bırakarak da blogunuzu tanıtabilirsiniz

Dilerseniz blog tanıtımı ve etkileşimi için bu yazıya blog adınızı ve adresinizle birlikte güzel bir yorum bırakabilirsiniz. En kısa sürede onaylayacağım. Fakat yorumunuzun onaylaması için kısa olmamasına ve yorumun yazıyla ilgili olmasına dikkat edin. Blog tanıtımı amaçlı yorumlar sadece bu yazıya özeldir. Başka yazılarımda tanıtım amaçlı yorumlar onaylanmaz.
Forum siteleri

Forum siteleri blog tanıtımı için en iyi en etkili platformlardan biridir. Forum sitelerinin bir çoğunda diğer web site sahiplerine katkı sağlama amacıyla site tanıtımı kategorisi bulunur. Forum sitelerine üye olup bu kategoride sitemizi kurallara uygun bir şekilde güzelce tanıtabiliyoruz.

Peki ama hangi forum sitelerinde tanıtım yapabilriz? diye soracak olursanız, acele etmeyin hepsini göstereceğim. Fakat önce şunu belirtmek istiyorum. Sitenizi tanıtabileceğiniz yüzlerce belki de binlerce forum sitesi bulunuyor ama bizim istediğimiz ziyaretçisi bol forum siteleri. Yani eğer forumda açıtığımız site tanıtım konumuzu kimse görmeyecekse bunun ne anlamı var? Güncel olmayan, ziyaretçisi sayısı az olan forum sitelerinde tanıtım yapmayın. Bu size yarar sağlamaktan çok zarar verir.

Ben size sitenizi tanıtabileceğiniz en kaliteli forum sitelerini burada veriyorum. Bu forum sitelerine üye olup ilgili kategoride site tanıtımı konunuzu açabilirsiniz. Size verdiğim sadece bu forum siteleriyle bile blogunuzu binlerce kişiye ücretsiz bir şekilde tanıtabilirsiniz.

#DonanımHaber

Donanım haber çok eski ve günümüzde halen aktifliğini sürdüren aylık milyonlarca ziyaretçiye sahip genel bir forum sitesidir. Kolayca ücretsiz bir şekilde üye olabilir ve site tanıtımları kategorisinde sitenizi tanıtabilirsiniz.

#WMAracı

Wmaracı, benim de üyeliğimin bulunduğu aktif olarak kullandığım ve ayda yüzbinlerce kişi tarafından ziyaret edilen hoş bir webmaster forum sitesidir. Ücretsiz bir şekilde hızlıca üye olabilir ve blogunuzu blog tanıtım kategorisinde konu açarak tanıtabilirsiniz.

#R10

R10 yine üyeliğim bulunduğu ve ayda yüzbinlerce kişi tarafından ziyaret edilen ticaret ağırlıklı olarak kullanılan kaliteli bir webmaster forum sitesidir. Yalnız bu foruma üye olmak pek kolay değil. Bu foruma üye olmak için ya bir r10 üyesinden davetiye almanız gerekecek ya da r10’na ilk girdiğinizde üye ol butonu ile kendizi anlatan bir form göndererek r10dan davetiye talebi isteyeceksiniz.

Üye olduktan sonra sitenizi R10da yeni web siteleri kategorisinde tanıtabilirsiniz.

Blogunuzu, web sitenizi tanıtabileceğiniz diğer popüler forum sitelerini de hemen aşağıda paylaşıyorum. Site tanıtım veya ilgili kategoride kurallara uygun bir şekilde üye olduktan sonra sitenizi bu forum sitelerinde de tanıtabilirsiniz.
frmtr.com
pcnet.com.tr
iyinet.com
Sözlük siteleri

Sitenizi etkili bir şekilde tanıtabileceğiz bir diğer platformlar da sözlük siteleridir. Blogunuzdaki yazılar hakkındaki başlıklara ilgili yazılarınızın açıklaması ile birlikte bağlantısını ekleyerek mesajlar ekleyebilirsiniz.

Tabi yazının başında dediğim gibi bunları doğal bir şekilde yapamaya özen gösterin ki moderatörler mesajlarınızı silmesin.

Blogunuzu binlerce kişiye ulaştırabileceğiniz en iyi sözlük sitelerini de hemen aşağıya bırakıyorum.

#EkşiSözlük

eksisozluk.com, şüphesiz ki sadece bir sözlük sitesi değil türkiyedeki en büyük ve en kaliteli içerik platformlarından birisidir. Evet üye olmak biraz zor olabilir ama eğer sabrınız yoksa forum sitelerinde ekşi üyeliği olan kişiler tarafından 10-20 liraya istediğiniz başlıkta sitenizin tanıtımını kolayca yaptırabilirsiniz.

#UludağSözlük

En iyi sözlük sitelerinden birisi de uludagsozluk.com’dur. Kolayca üye olmanız mümkün. Hesabınız en kısa sürede bir moderator tarafından onaylanır ve yazar olabilirsiniz.

#instela

Önerebileceğim bir diğer popüler sözlük sitesi de instela.com’dur. Bu sözlüğe de kolayca üye olup yazar olabilirsiniz.

Kolay üye olup yazar olabileceğiniz diğer sözlük siteleri;
incisozluk.com
puiv.com
memur-sozluk.com
exkutupsozluk.com
Sosyal medya siteleri

Sosyal medya siteleri bir siteyi tanıtmak ve popülarite kazandırmak için vazgeçilmez platformlardır. Bu yüzden sosyal medya sitelerine de bu yazı yer vermek istedim.

#Twitter

Twitter bir site tanıtımı için en iyi sosyal medya platformlarından biridir. Çünkü sitenizi tanıtmanız için illa ki takipçiniz olması gerekmiyor. Gündemdeki veya sıklıkla kontrol edilen hashtagler (#) kullanılarak site bağlantımızı paylaşabiliriz. Böylece o hastag (#) altına atılan tweetleri okumaya gelen bir kullanıcı paylaşımızı farkedecek ve sitenizi ziyaret edecektir.

#Youtube

Youtube’da blogunuzdaki içerikler hakkında çekilen videoların altına güzel bir yorum ile içerik bağlatınızı paylaşabilirsiniz. Böylece videou izleyen kullanıcılar yorumlara göz attıklarında sitenizi göreceklerdir.

#Instagram

Sitenizi tanıtabilieceğiniz en popüler sosyal medya platfromu da instagramdır. Siteniz için bir hesap açtıktan sonra insanları harekete geçiren, akılda kalıcı ve ilgili çekici görsellerde sitenizi insanlara tanıtabilirsiniz.

Hedefe uygun hastag (#) kullanmayı da unutmayın tabi ki. Paylaşımınız sayesinde profilinizi ziyaret eden kullanıcıları da biyografinizdeki bağlantı ile sitenizi ziyaret etmelerini sağlayabilirsiniz.
Reklam servisleri

Sitenizi kolayca tanıtabileceğiniz en iyi platformlar reklam servisleridir. Çünkü hedef kitlenizi istediğiniz gibi ayarlayabiliyorunuz ve bunu oldukça basit bir şekilde yapıyorsunuz.

Evet tek ve en büyük kötü yanı tabi ki ücretli olmaları 🙂 Fakat bütçenizin ufak miktarını kullanmanızın hiç bir zararı olmaz. Başlangıç olarak günlük 3-5 liralık bütçelerle size önereceğim bu servislerde sitenize reklam çıkabilirsiniz.

#Google Ads (adwords)

Tartışmasız ki dünyanın en iyi ve en verimli reklam servislerinden birisi google adwordstür. Mükemmel çeşitte reklam kampanyaları bulunmakta. Bunlardan en çok tercih edileni arama ağı reklamlarıdır. Eğer daha önce adwordste reklam vermediyseniz google’a reklam vermeyazımı takip ederek bunu kolayca yapabilirsiniz.

#Facebook Ads

Siteniz için bir facebook sayfası oluşturduktan sonra sitenize ait sayfanızda paylaştığınız gönderilerin reklamnını bütün facebookta hedefe kitleye yönelik reklamını yapabilirsiniz.
Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu