Ad Code

En Çok Tıklanan Siteler: Türkiye Hit Liste [Güncel]

En Çok Tıklanan Siteler: Türkiye Hit siteleri


Türkiye’de en çok ziyaret edilen popüler internet sitelerini merak ettiyseniz bu yazıda en çok tıklanan web sitelerini ayrıntılı bilgileriyle sırasız bir şekilde derledim. Bu siteleri araştırırken dünyaca ünlü alexa gibi yazılımlardan yararlandım.

Bu siteleri belli aralıklarla da güncellemekteyim. Sizlerle paylaştığım en çok girilen siteler hakkında sorularınız veya görüşleriniz olursa yazının hemen sonunda bunları bana yorum olarak iletebilirsiniz.
En iyi siteler listesi – Hit liste

İşte sizler için derlediğim Türkiye’de en çok ziyaret edilen, tıklanan en iyi web siteleri.

eksisozluk.com: Yıllar önce kurulmuş ve site tasarımından bile ödün vermemiş Türkiye’nin bilgi alışverişi adına en büyük, en kaliteli sitelerinden birisidir. Bilgi alışverişinin yanı sıra özellikle gündem hakkındaki gelişmeleri takip etmek için benim öncelikle ziyaret ettiğim sitedir kendisi.
Sitede geçirilen ortalama oturum süresi: 11:20
Aylık ziyaretçi sayısı: 25.6 Milyon
Kullanıcı başına düşen sayfa gösterim sayısı: 5.48

youtube.com: Merkezi amerika birleşik devletleri olan iki paypal çalışanı tarafından kurulmuş ve sonrasında google tarafından satın alınmış bazılarının parayı kırdığı, sevgililerin vlog attığı, kliplerin döndüğü ve bunun yanı sıra eğitici içeriklerin de bulunduğu dünyanın en büyük video barındırma sitesidir.
Sitede geçirilen ortalama oturum süresi: 37:06
Aylık ziyaretçi sayısı: 1.8 Milyar
Kullanıcı başına düşen sayfa gösterim sayısı: 4.87

onedio.com: Son zamanların en popüler sosyal içerik platformudur. Zaman geçirmek adına yaratıcı, faydalı, komik içerikler bulabileceğiniz ve üstelik gündemi farklı bir yorumla takip edebileceğiniz bir site arıyorsanız onedio tam size göre.
Sitede geçirilen ortalama oturum süresi: 7:47
Aylık ziyaretçi sayısı: 13.6 Milyon
Kullanıcı başına düşen sayfa gösterim sayısı: 7.40

hurriyet.com.tr: Gündem, son dakika haberlerinin takip edildiği Türkiye’nin çok ziyaret edilen, en çok okunan haber sitelerinden birisidir.
Sitede geçirilen ortalama oturum süresi: 11:37
Aylık ziyaretçi sayısı: 41.3 Milyon
Kullanıcı başına düşen sayfa gösterim sayısı: 6.30

facebook.com: Bir zamanlar büyük ses getirmiş adına filmler çekilmiş sadece Türkiye’de değil tüm dünyada popüler olan sosyal medya platformu. Belki de siz “abi facebook mu kaldı yeaaa” diye söylenebiliyor olabilirsiniz fakat evet facebook halen amcalar, ablalar, dedeler ve bazı genç kardeşlerimiz tarafından kullanılıyor. Facebook Türkiye’de eskisi kadar olmasa da halen sık sık ziyaret ediliyor.
Sitede geçirilen ortalama oturum süresi: 29:06
Aylık ziyaretçi sayısı: 1.9 Milyar
Kullanıcı başına düşen sayfa gösterim sayısı: 7:02

memurlar.net: Kamu, sınavlar, yasal işlemler, vergiler vb. konularda çoğu kişinin sıkçı ziyaret ettiğin türkiyenin en büyük forum sitelerinden birisidir.
Sitede geçirilen ortalama oturum süresi: 5:46
Aylık ziyaretçi sayısı: 12.2 Milyon
Kullanıcı başına düşen sayfa gösterim sayısı: 4.14

hepsiburada.com: Türkiye’nin en büyük ve en çok tercih edilen e-ticaret platformlarından birisidir. Ben de bugüne kadar çoğu alışverişimi hepsiburadadan yaparım ve şuana kadar hiç bir sorun yaşatmadılar.
Sitede geçirilen ortalama oturum süresi: 8:29
Aylık ziyaretçi sayısı: 25.3 Milyon
Kullanıcı başına düşen sayfa gösterim sayısı: 5.78

twitter.com: Türkiye’nin gündemi en ön sıradan izlemek istediğimizde tartışmasız ilk gireceğimiz adres genelde twitter oluyor. Twitter gündem hakkındaki önemli konuların konuşulduğu ve sadece gündem değil daha bir çok konu hakkında içerikleri bulabileceğimiz değerli bir platformdur.
Sitede geçirilen ortalama oturum süresi: 15:55
Aylık ziyaretçi sayısı: 605.6 Milyon
Kullanıcı başına düşen sayfa gösterim sayısı: 5.47

mynet.com: Türkye’nin en eski ve en büyük internet portalıdır. Bir zamanlar bilgisayarı ilk açtığımızda google yazdığımız ile kelimeydi kendisi. Haberleriyle sıkça eliştirilirdi ama hiç bir zaman okumaktan vazgeçmedik. Şimdilerde halen Türkiye’nin en çok ziyaret edilen siteleri arasında yer alıyor fakat eskisi kadar popüler olduğunu söyleyemeyiz.
Sitede geçirilen ortalama oturum süresi: 8:43
Aylık ziyaretçi sayısı: 26.8 Milyon
Kullanıcı başına düşen sayfa gösterim sayısı: 6.19

osym.gov.tr: Her yıl milyonlarca öğrecinin sınav başvurlarını yaptığı, sonuçlarını öğrendiği ve hayellerinin gerçekleştiği veya yıkıldığı internet sitesidir kendisi 🙂 Evet o da Türkiye’nin en çok tıklanan siteleri arasında.
Sitede geçirilen ortalama oturum süresi: 7:24
Aylık ziyaretçi sayısı: 11.6 Milyon
Kullanıcı başına düşen sayfa gösterim sayısı: 5.72

sahibinden.com: İlk sadece ikinci el araba alım satımı yapıldığı sahibinden.com, bugün bir çok kişinin kullandığı ve farklı farklı bir çok ürünün satıldığı Türkiye’nin en büyük e-ticaret sitelerinden biri haline geldi. Kendisinden yaklaşık 4-5 kere alışveriş yaptım ve gayet memnun kaldım.
Sitede geçirilen ortalama oturum süresi: 12:26
Aylık ziyaretçi sayısı: 26 Milyon
Kullanıcı başına düşen sayfa gösterim sayısı: 14.73

kizlarsoruyor.com: Amerika’da kurulan girlsaskguys.com’un Türkiye versiyonu kizlarsoruyor.com Merak edilen bir konu hakkında kadın ve erkeklerin bakış açısını öğrenebileceğiz bir sosyal paylaşım platformudur. Bazı konular yok artık dedirtebiliyor ama insan merak ediyor işte.
Sitede geçirilen ortalama oturum süresi: 5:39
Aylık ziyaretçi sayısı: 19.6 Milyon
Kullanıcı başına düşen sayfa gösterim sayısı: 2.94

turkiye.gov.tr: E-devlet olarak bilinen bu site, devlet projesi kapsamında devletin çeşitli kurumlarında bürokratik hizmetlerini kuyruk beklemeden, oradan oraya koşmadan ve aksi memurlar tarafından hırpalanmadan internet üzerinden yapılabilmesine olanak sağlıyor. Doğal olarak o da en çok tıklanan siteler arasında. İyi varsın e-devlet!
Sitede geçirilen ortalama oturum süresi: 8:43
Aylık ziyaretçi sayısı: 20.5 Milyon
Kullanıcı başına düşen sayfa gösterim sayısı: 9.73

donanimhaber.com: Türkiye’nin en eski ve en çok ziyaret edilen, tıklanan forum sitesidir. Donanım haber ağırlıklı olarak teknoloji konularının konuşulduğu fakat her konuda içerik bulabileceğiniz bir sitedir. Bana göre tek eksiği kötü tasarımları. Biraz daha kullanışlı ve düzenli bir temaları olsaydı çok daha hoş olabilirdir. Ama yine de donanım haberi severim. Bana eskileri hatırlatıyor.
Sitede geçirilen ortalama oturum süresi: 5:35
Aylık ziyaretçi sayısı: 19.4 Milyon
Kullanıcı başına düşen sayfa gösterim sayısı: 2.34

tureng.com: İngilizce – Türkçe, Türkçe – İngilizce çevirisi için bulabileceğiniz en kaliteli sözlüktür. Eğer bir gün çeviriye falan ihtiyacınız olursa bu çeviri sitesini gönül rahatlığıyla kullanabilirsinzi. Şiddetle tavsiye ederim.
Sitede geçirilen ortalama oturum süresi: 9:35
Aylık ziyaretçi sayısı: 2.6 Milyon
Kullanıcı başına düşen sayfa gösterim sayısı: 6.03

kariyer.net: Ülkemizde iş arayan ve iş veren insanların internette neredeyse ilk önce ziyaret ettikleri iş verenle, iş arayını buluşturan en çok tıklanan değerli bir platformdur.
Sitede geçirilen ortalama oturum süresi: 10:00
Aylık ziyaretçi sayısı: 5.4 Milyon
Kullanıcı başına düşen sayfa gösterim sayısı: 7.76

Aslında Türkiyenin ve hatta dünyanın en çok ziyaret ettiği web sayfası google.com’dur. Fakat google’ı bu listenin dışında tutmak istedim. Ayrıca bu listedeki web sitelerinin ziyaretçi sayısı, oturum süresi gibi bilgileri de dünyanın en büyük ve ücretli dijital pazarlama araçları ile sizler için öğrendim. Yani bu rakamlar tahmini rakamlar değildir, neredeyse gerçeği yansıtıyor.

Bu listeyi de web site bilgileri ile birlikte yeni siteler ekleyerek güncelleyeceğim. Unuttum bir çok site olabilir bu yüzden kusura bakmayın. Ama unuttuklarımı bana hemen aşağıda yorum olarak iletebilirsiniz.
Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu