Ad Code

Google’da Üst Sıralara Çıkmak [İlk Sayfa Garanti]

Google’da Üst Sıralara Çıkmak



Google’da ilk sayfada ve hatta ilk sırada mı çıkmak istiyorsunuz? Kim istemiyor ki? 🙂 Her blog/site sahibinin en iyi hit kaynağı Google’dır. Site sahipleri yaptıkları veya yaptırdıkları bazı çalışmalarla google’da üst sıralarda çıkarak daha fazla ve giderek artan bir ziyaretçi kitlesi edinir. Biz buna SEO diyoruz. Eğer SEO hakkında pek bilginiz yoksa SEO nedir, ne işe yarar adlı yazıma göz atmanızı tavsiye ediyorum.

Google’ın Türkiye’de kullanıcı oranı yaklaşık %92’dir. Bu yüzden üst sıralara çıkmak için herkes sitesini google’a sevdirmeye çalışır. Peki sitemizi google’a nasıl sevdireceğiz? Google arama sorgularından kullanıcılara en iyi sonuçları vermesi için bir algoritma geliştirmiştir. Yani daha açık bir şekilde söylemek gerekirse google’da üst sıralara çıkmak için bir çok sıralama kriterleri ve ipuçları bulunmaktadır.

Bu yazıda sizlere kendi blogum için de kullandığım bir çok değerli google sıralama kriterlerini ve ipuçlarını paylaşmak istedim. Bu teknikleri kendi sitenizde de doğru bir şekilde uygularsanız garanti veriyorumki en kısa zamanda ilk sayfada ve hatta sırada yer alacaksınız.
Site hızı

Her şeyden önce hız faktöründen bahsetmek istedim. Bu çok ama çok önemli. Google için kullanıcı memnuniyeti oldukça önemli, bunu zaten biliyorsunuz. Hiç kimse yavaş sitelerden hoşlanmaz.

Eğer sitenizin herhangi bir sayfası 3 saniyenin üstünde bir sürede açılıyorsa kullanıcı sayfanın yüklenmesini beklemeden sitenizi terk edecek ve başka bir siteye gidecektir.

Bu yüzden sitemizin hızını arttırmak için belli optimizasyonlar yapmaız gerekmektedir. Unutmayın kullanıcı acımasızdır.

Web sitenizin hızını google’ın PageSpeed insights aracını kullanarak test edebilirsiniz.
Mobil uyumlu tasarım

Mobil çağdayız desek yanlış olmaz herhalde. Evet artık neredeyse herkesin elinde bir akıllı telefon var ve insanların bir çoğu günlerinin büyük bir zamanını internette dolaşarak geçiriyor.

Bu demek oluyorki içeriklerimiz insanlara doğru bir şekilde gösterilmesi için sitemizin tasarımı kesinlikle mobil uyumlu olmak zorunda. Bunu ben demiyorum google diyor 🙂 Mobil uyumlu tasarımı olmayan web siteleri google’da neredeyse her zaman geride kalır.

Web sitenizin tam olarak mobil uyumlu olup olmadığını google’ın mobile friendly test aracını kullanarak öğrenebilirsiniz.
SEO uyumlu içerik

Google’ın içeriklerinizi daha kolay taraması için içeriklerinizi belli kurallara göre oluşturmamız gerekiyor. Bu şekilde rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

Bu kurallardan seo uyumlu makale nasıl yazılır adlı yazımda belirttim. Bu yazıyı iyice anlayıp içerikleriizi bu kurallara göre oluşturup, düzenlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Özgün içerik
Google’da Üst Sıralara Çıkmak

İçerikleriniz kesinlikle ama kesinlikle kopya olmaması gerekiyor. Eğer içeriklerinizi başka sitelerden kopyalayıp yayınlarsanız google’da hiçbir zaman üst sıralardan yer alamazsınız. Hatta kopya içerikler yayınladığınızdan dolayı siteniz spam olarak algılanıp artık google sonuçlarında hiçbir zaman görünmeyecektir.

Bu yüzden her zaman özgün ve kaliteli içerikler oluşturmaya özen gösterin. Ayrıca SEO uyumlu içerik oluşturmanın ilk ve en önemli kuralı özgün içeriktir.
İçerik güçlendirme

Oluşturduğunuz içerikleri yayınlayıp oturmayın. Bu içerikleri sosyal medya gibi plafromlarda paylaşarak insanlara ulaştırın, içeriğinizin okunmasını sağlayın.

Bunun dışında yazınıza backlinkler kazandırın. Yazınızın değerli olduğunu google’a gösterin. Tabi bütün bunları yaparken doğal bir şekilde uygulamaya özen gösterin.
Başlık ve açıklama

SEO uyumlu makale nasıl yazılır adlı yazımda da belirttiğim gibi başlığınızın uzunlu ortalama 70 karakter olmalıdır. Bu rakam idealdir. Bunun dışında başlığınız ilgi çekici olmalı ve en önemlisi anahtar kelimenizi içermelidir.

Açıklama kısmına gelirsek ortalama 160 karakter idealdir. Açıklamayı alt anahtar kelimelerinizi kullanarak içeriği yansıtacak bir şekilde oluşturmalısınız.
Diğer SEO çalışmaları

Bu yazıda google’da üst sıralarda çıkmak konusunda temel bilgiler edindiniz. Google’da ilk sırada yer almak için SEO’yu iyice kavramınız ve denemeler yaparak tecrübeler kazanmanız gerekir. Tam anlamıyla SEO çalışmalarının en doğru şekilde nasıl yapıldıklarını öğrenmek istiyorsanız SEO nasıl yapılır adlı rehber niteliğindeki yazımı okumanızı şiddetle tavsiye ederim.


Google’da Üst Sıralara Çıkmak

Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu