Ad Code

WordPress Teması Nasıl Türkçeye Çevrilir?



İnternet sitesinde içerik yönetimi olarak WordPress tercih edildiği zaman, seçilen temaların bazılarının Türkçe dil desteğini kullanmadıkları görülür. WordPress temasını Türkçeleştirmek için bazı yöntemlerin uygulanması gerekir. Web sitesi Türkiye’de açılacak ise WordPress temasının Türkçe olarak kullanılması sitesi sahibine büyük bir avantaj sağlayacaktır. Bu nedenle WordPress teması nasıl Türkçeye çevrilir? Sorusuna cevaben bir kaç işlem seçeneğinden biri uygulanabilir.

WordPress Teması Neden Türkçe Olmalıdır?

Türkiye’de kurulmuş bir web sitesine giriş yapıldığında sayfanın asıl dilinin İngilizce ya da başka bir dil olması, söz konusu web sitesinin güvenilirliğini azaltmaktadır. Bu nedenle web sitesinde WordPress sistemini tercih edecek olan site sahibi için, bu sistemde seçeceği temayı Türkçe dil desteğine çevirmesi sitenin günlük ziyaretçi sayısına da avantajlı bir şekilde etki etmektedir.


WordPress Temasını Eklenti ile Türkçeye Çevirme

WordPress içerik yönetiminin yer aldığı bir web sitesindeki temayı Türkçeye çevirmek için eklenti kullanımı tercih edilecekse, en çok kullanılan eklenti programlarından “Loco Translate” indirilmelidir. Eklentinin bilgisayara indirilmesi ile beraber WordPress içerik yönetimi içerisinde yer alan sisteme kurulması gerekir. WordPress admin panelinin sol kısmında yer alan menü alanında “Loco Çeviri” adında bir kısım gözükmeye başladığı andan itibaren bu eklentiyi kullanabilmek mümkün hale gelir. Buraya tıklandığı zaman her dil seçeneği çıkmakta ve temayı Türkçe olarak kullanabilmek mümkün olmaktadır.

WordPress Temasını Poedit ile Türkçeye Çevirme

Dil dosyasının indirilmesi ve kelimelerin tek tek seçilmesi ile uğraşmak istemeyenler için Poedit eklentisi tercih edilebilecek başka bir yöntemdir. Poedit’in WordPress sisteminin yer aldığı bir web sitesine kurulması ile beraber, temada içerisinde bulunan her hangi bir kod satırına zarar gelmez. Poedit eklentisi tarafından otomatik çevrim işlemi yapılır. Yabancı kelimelerin tarayıcıda yer alması durumunda o kelimelerin Türkçe dil desteği ile anında çevriminin yapılması sağlanır. Dil dosyasına kaydı yapılmış olan kelimeler orjinal halinde web sitesinde yer alır. Poedit eklentisi ile WordPress sisteminde yer alan temaları Türkçe dil desteğine çevirebilmek ve otomatik kullanım sağlamak mümkün olur.
Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu