Ad Code

Blogger Tema Nasıl Yüklenir? Detaylı Anlatım 2019

Blogger Tema Nasıl Yüklenir? Detaylı Anlatım 2019

Blogger‘ın her geçen gün artan kullanıcısı ile birlikte barındırdığı temaları da artmaktadır. Blogger’ın ilk kullanıcıları olarak eminim Blogger’ın kendi temalarından birisini kullanmışsınızdır ama bu durum birçok kullanıcı tarafından hoş karşılanmamaktadır ve bir zaman sonra tema yeterli gelmemektedir.

Fakat Blogger konusunda kararlı ve ileriye dönük, uzun vadeli Blogspot yazarları Blogger’ın kendi bünyesinde yer alan temaları kullanışlı bulmamakla beraberinde yeni tema arayışlarına girmektedirler. Blogger bunun için ise kullanıcılarına dışarıdan yükleyebilecekleri bir seçenek sunmaktadır.

Blogger Temalarını Nereden Bulabilirsiniz ?

Blogger’da kendi bünyesinde yer alan temalar zamanla ve ziyaretçi sayımız arttıkça bizlere yeterli gelmeyebilir. Yeterlilikten kastım ise rakiplerimize oran ile görünümümüz de bir şeyler değiştirmemiz gerekecektir. Bunun için hepimizin de bildiği gibi Google’ da aranacak terim “blogger ücretsiz tema” olacaktır. Bu sayede dağıtılan binlerce ücretsiz Blogger temalarını elde edebiliriz. Artık sadece Blogger’ın kendi yönetim panelinden temalar değil internetin nimetlerinde yararlanma zamanı geldi belki fakat her zaman dağıtılan ücretsiz temalar arasında da istediğimiz temayı belki bulamayabiliriz.

Bunun için isterseniz kendinize özel Blogger teması kodlayabilir, dilerseniz de satış yapan sitelerden herkeste bulunmayan ve hoşunuza gidebilecek bir tema satın alabilirsiniz. Günümüzde ki Blogger Temaları artık normal internet sitelerine benzer görünümler alabilmektedir.
Blogger Tema Nasıl Yüklenir ?

Kullanmış olduğumuz Blogger ‘a kendi panelinden kullanmış olduğumuz temaları değiştirmek kadar yeni bir tema yüklemekte kolay bir işlemdir. Bunun için Google ın kurmuş olduğu Blogspot sisteminde bizlere dışarıdan bir tema yüklememize izin verdiği gibi kendi içerisinde barınan temalarda değişiklik yapmamıza da izin vermektedir. Dışarıdan edineceğimiz temayı yüklemek için ise yapmamız gerekenler :

Blogger da temasını değiştirmiş olacağınız Blog’unuzu seçiniz.
Temasını değiştirmek istediğiniz Blog’u seçtikten sonra sol tarafta ki menülerde bulunan “Şabon“, yeni güncelleme ile “Tema” adını almış butona tıklıyoruz.
Açılan sekmede sağ üst köşede bulunan “Yedekle/Geri yükle” seçeneğine tıklıyoruz.
Burada ilk yapmanız gereken tüm ihtimallere karşı olası bir durum ile karşılaşmamak için yedeğinizi almak olacaktır. Dolayısıyla açılan sekmede “Tema indir” seçeneği ile şuanda kullanmış olduğunuz temanın yedeğini alabilirsiniz. İleride oluşabilecek bir hata veya yeni temayı beğenmeme durumunda eski temayı tekrar yükleyebilirsiniz.
Aynı sayfada yer alan tema indirme seçeneğinin altında bulunan buton ile yeni temayı yükleyebilirsiniz. Bunun için orada bulunan “Dosya Seç” seçeneğine tıklayarak daha önceden halihazırda bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz .xml bağlantılı tema dosyasını seçerek başarılı bir şekilde artık blogunuza yeni bir tema yüklemiş oluyoruz.
Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu