Ad Code

Ücretsiz Soru Cevap Scripti Question2Answer 2019

Ücretsiz Soru Cevap Scripti Question2Answer 2019


Question2Answer Soru Cevap Scripti
Question2Answer soru cevap platformu oluşturmak için kodlanmış bir açık kaynak yazılımıdır.Bildiğiniz gibi son zamanlarda en çok kullanılan cms sistemi wordpress yada joomla yazılımlarıdır.Tabi geliştirilme açısından herkes farklı işler yapmak isteyebilir.Sadece blog ve haber siteleri gibi değilde sitelerine ek yada yeni bir site olarak soru cevap siteleride artmaya başladı.Ücretli olarak yaptırmak isteyenler ise tasarım ve kodlama olarak biraz yüklü bir miktar ödeyebilir.Bu normal bir durum nedeni ise özgün bir çalışma olacak ve baştan yazılan ve emek harcanan bir sistem olmasıdır.

Tabi google sayesinde biraz araştırma yaparsanız özellikle son zamanlarda birçok ücretsiz soru cevap scripti görebilirsiniz.Bunlardan en popüler olanı ise Question2Answer soru cevap scriptdir.Bu script ise ister subdomain içinde istersenizde yeni bir site açmak isteyenler için ideal bir yapıya sahiptir.Kurulum yaptıktan sonra ise resmi sitesi üzerinde gerekli eklentileri ve ücretsiz temaları kullanabiliyorsunuz.Hatta script için şu anda bir markette mevcut görünüyor.Buradan ister ücretli istersenizde ücretsiz olarak işlem yapabiliyorsunuz.Markete buradan ulaşabilirsiniz.

Tema işlemleri
Tema işlemleri için iki farklı durum var.Bunlardan biri wordpress de olduğu gibi premium temalar,diğeri ise ücretsiz yani free temalardır.Şu anda yeni bir sistem olduğu için ücretli ve ücretsiz temalar biraz az olabilir ama zamanla artacağına eminiz.

Diğer bir durum ise eklentiler bölümüdür.Eklentilerde ise aynı şekilde ücretli yani premium ve ücretsiz olarak free eklentiler mevcut.Bu bölümdede yeni bir sistem olduğu için pek bir eklenti seçeneği bulunmuyor.Ama yeni bir site açmak isteyenler için gereken eklentileri vermketedir.

Question2Answer Türkçe mi ?
Question2Answer eklentisinin birçok dilde sürümü mevcut yani Türkçe dil desteğinide indirebilir ve kullanabilirsiniz.Eklenti ve Dil paketi bölümünden Türkçe dil seçeneğini ftp den gereken yere atarak işlem yapabilirsiniz.Türkçe Dil paketini buradan indirebilirsiniz.

Türkçe Dil Paketini Yüklemek için ise General bölümünde bulunan Site language kısmından Türkçe seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Daha sonra save options butonuna tıklayınız.

Question2Answer Özellikleri
-Facebook login Özelliği
-Üyelik
-Üyelere Özel profil Alanı
-Puanlandırma sistemi
-Sorulara Veya İtiraflara Cevap ve Yorum Atabilme
-Admin panelinden Kategori açabilme
-Reklam Alanları
-Ücretli Temalarıda Mevcuttur Onlarıda ücret karşılığı aldınız taktirde kurulumunu yapıyoruz
-Panelden Mobil Tema Ve Ana Tema Seçme özellikleri mevcut

Question2Answer Sunucu Gereksinimleri
1. PHP 4.3 veya üstü (PHP 5.x önerilir).
2. MySQL 4.1 veya üstü (veya MySQL 5.x).
3. Apache sunucu tavsiye edilir, zorunlu değildir.

Reactions

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)

Close Menu