Ad Code

Adsense Reklam Yerleşimi Nasıl Olmalı?

Adsense Reklam Yerleşimi Nasıl Olmalı?



Bahsettiğim bu adsense rehberimde reklam yerleşimi konusuna değindim. Fakat bunun için ayrı ve daha geniş bir yazı hazırlamanın daha sağlıklı, faydalı olacağını düşündüm.

Arkadaşlar adsense’den iyi paralar kazanmanın en önemli noktalarından birisi kesinlikle reklam yerleşimidir. Şöyle düşünelim kaliteli içeriklere ve yüksek hite sahip bir blog sahibisiniz ve blogunuzdaki reklamlar rastgele bir şekilde yerleştirilmiş. Günlük reklam kazancınız da atıyorum ortalama 30 lira.

Fakat aslında blogunuzdaki reklamlar doğru ve stratejik bir şekilde yerleştirilmiş olsaydı tıklama oranınız artacak ve bununla birlikte kazancınızda artıp mesela 50 lira gibi miktar olacak. Neden 30 lirayla yetinesiniz? Neden kazançlarımızı arttırmayalım ki?

Bu yazıda adsense en iyi reklam yerleşimi , masaüstü ve mobil cihazlarda nasıl olmalı bunları anlatacağım. Ayrıca alt yapı olarak wordpress kullananlar için eklenti ile kolay bir şekilde adsense reklam yerleşimini de göstereceğim.
Öncelikle kurallara uyalım

Google’ın adsense reklam yerleşimi için belirttiği belli başlı kurallar vardır. Öncelikle bunlara uymaya dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi halde adsense hesabınız banlanabilir.

Google’ın belirttiği adsense reklam yerleşimi politikaları sayfasına buraya tıklayarakulaşabilirsiniz. Lütfen dikkatlice okuyun, inceleyin.
WordPress için adsense reklam yerleşimi eklentisi

Şimdi reklamları sitenize en kolay ve doğru şekilde nasıl ekleyebilirsiniz bir bakalım.

Eğer wordpress kullanıyorsanız reklam yerleşimi için Ad Inserter eklentisini tavsiye ederim. Bu eklentiyi ben kendi blogumda da kullanıyorum. Ücretsizdir ve bu iş için oldukça kullanışlı bir eklentidir.

Eklentiyi kolay bir şekilde yükleyebilirsiniz. Yükledikten sonra wordpress yönetici menüsünden Ayarlar >> Ad Inserter yolunu takip edin.

Aşağıda da eklentinin nasıl kullandığına dair bilgiler de bırakıyorum. İşinizi görecektir.


1- Yeni bir reklam alanı için kod bloğu açıyoruz. Bu kod bloğuna reklam kodlarımızı ekleyeceğiz.

2- Oluşturduğumuz reklam alanı için bir isim belirtebilirsiniz. Zorunlu değildir.

3- Reklam kodlarımızı buraya yapıştırıyoruz.

4- Reklamın nerede görüneceğini belirtin.

5- Reklam pozisyonunu belirleyebiliyorsunuz.

6- Ayarları kaydediyoruz.

Eğer sitenizde herhangi bir cache ekletisi falan varsa reklamların görünmesi için önbelleği temizlemeniz gerekebilir.
Eklentisiz reklam yerleşimi nasıl yapılır?

Bahsettiğim eklentide tasarımınıza uygun istediğiniz bir alanda reklam alanı seçeneği olmayabilir. Bu gayet normaldir. Böyle bir durumda eklentisiz bir şekilde de reklam yerleşimi yapmanız mümkün.

WordPress yönetici panelinden Görünüm >> Düzenleyici yolunu takip ediyoruz. Karşınıza çıkan sayfada tasarımınız bütün sayfalarını ve kodlarını görebilirsiniz.

Tasarımın istediğiniz bölümüne reklam birimi kodlarınız ekleyebilir ve “dosyayı güncelle” butonuna tıklayarak kaydedebilirsiniz.
Uygun, verimli reklam birimleri

Adsense hesabınızdan Reklamlar >> Reklam birimleri >> Yeni Reklam Birimi seçeneklerini takip ettiğinizde bir çok reklam birimi olduğunu görebilirsiniz.

Her seferinde aynı reklam birimini kullanmamalıyız. İlgili bölümlere kullanıcıların dikkatini çekecek en uygun reklam birimleri tercih etmeliyiz. Mesela yazı içine “yaz içi reklam birimini” seçerken site logosunun yanına da standart banner reklam eklemelisiniz.

Ayrıca google’ın en başarılı reklam stilleri yazısına bakabilirsiniz.
Yazı içine reklam ekleme

Yazı içinde yerleştirilen reklamlar en çok dönüşüm alınan alanlardan biridir. Adsense hesabınızdan yazı içine uygun reklam birimini oluşturabilirsiniz.

Yazı içinde reklam yerleştirirken kullanıcıyı rahatsız etmeyeceğiz sadece dikkatini çekeceğiz. En basit ve etkili olarak yazının en başına ortasına ve sonuna reklam kodlarımızı yerleştirebiliriz.

Az önce gösterdiğim wordpress reklam yerleşimi eklentisi ile bunu kolaylıkla yapabilirsiniz.
Reklam boyutları

Reklam boyutları ne kadar büyük olursa o kadar dikkat çeker ve tıklanma ihtimali o kadar yüksek olur. Fakat büyük boyutlu reklamların yerleşimini yaparken tasarımı bozmamaya ve kullanıcıyı rahatsız etmemeye dikkat etmeliyiz.

Bu konu için google’ın en başarılı reklam boyutları yazısına bakmanızı tavsiye ederim.
Mobil cihazlar için reklam yerleşimi
Adsense Reklam Yerleşimi Nasıl Olmalı?

Mobil cihazlar için reklam yerleşimi yaparken reklamlarla kullanıcıyı kaçırmamaya dikkat edin. Bilgi edinmek için sitenize giren kullanıcı karşısında reklamlarla dolu bir sayfa görünce kafası karışacak ve sitenizi terk edip başka bir siteye gidecektir.

Bu yüzden mobil için adsense reklam yerleşimi yaparken dikkatli olmalıyız. Reklam yerleşimlerini masaüstü için ayrı mobil cihazlar için ayrı yapmalıyız. Bunu da size biraz önce belirttiğim wordpress reklam yerleşimi eklentisi ile yapabilirsiniz. Eklentide kodları yapıştırdığınız alanın hemen altındaki “Devices” seçeneğini kullanabilirsiniz.

Mesela masaüstü cihazlar için kullandığınız reklam birimi kodları yerine adsense hesabınızdan mobil cihazlar için en uygun reklam birimi kodlarını kullanmalısınız.
Otomatik reklamları deneyebilirsiniz

Eğer hiç reklam yerleşimi ile falan uğraşmak istemiyorsanız. Adsense’in sunduğu otomatik reklamları deneyebilirsiniz. Adsense hesabınızdan oluşturduğunuz otomatik reklam kodunu sitenizin <head></head> bölümüne ekliyorsunuz ve adsense sitenizi tarayıp en uygun alanlara reklam yerleştiriyor.

Otomatik reklamların daha çok geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü her tasarımda doğru bir yerleştirme yapamıyor.

Fakat siz isterseniz yine de deneyip kazançlarınızı gözlemleyin. Adsense hesabınızdan Reklamlarım >> İçerik >> Otomatik reklamlar yolunu takip ederek otomatik reklam kodunuzu alabilirsiniz.

#Ufak bir tavsiye;

Arkadaşlar bazı siteler de siz de farketmişsinizdir. Siteye girdiğinizde neredeyse reklamlardan içeriği okuyamazsınız. Sanki kullanıcı siteye bilgi edinmek için değil de reklama tıklamak için gelmiş gibi bir yerleşim yapılabiliyor.

Biz bunu kesinlikle istemiyoruz. Bu şekildeki reklam yerleşimleri hemen çıkma oranınızı yükseltir ve siteniz değer kaybeder. Biz kullanıcıyı boğmadan daha etkli profesyonel bir şekilde reklam yerleşimi yapmaya çalışmalıyız.

Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu