Blogger ve WordPress Arasınaki Farklar Nelerdir? 2019
Blogger ve WordPress ‘in her ikisi de içerik yönetim sistemi olamasına rağmen tamamen bir birinden farklı olarak ayrılırlar. Blogger ‘a ücretsiz olarak kullanabilir iken WordPress ‘e isterseniz wordperrs.org ‘dan isterseniz de hosting alarak kendi alanınızda kurabilirsiniz. Bu yazımızda ise gelin görelim bakalım bu iki içerik yönetim sisteminin farklılıkları neler ?
Blogger
Google hesabınız ile Blogger oluşturup giriş yaparsınız.
Domain formatı “www.blogadiniz.blogspot.com” dur. Böyle olmasına rağmen ister iseniz kendiniz alan adı satın alarak değiştirebilirsiniz.
Bir çok temalar bulabilirsiniz. Satın alabilirsiniz.
Yönetim panelinde; Yayın Kontrolü, Sayfa Kontrolü, Takip Kontrolü, Site Teması Değiştirme, Düzenleme seçenekleri yer almaktadır.
5 gb kadar resim alanınız yer almaktadır. Yetmez ise ekstra belirli bir ücret karşılığında 25 gb kadar
alanınızı büyütebilirsiniz.
Blogunuzu Google Adsense ’ye bağlayarak reklamlar ile para kazanabilirsiniz. Adsense dışında çok nadir Bloggerlara reklam veren şirketler vardır.
Güzel bir metin düzenleme aracınız vardır.
Blogger XML desteklidir.
Blogger ‘ın temel olarak özellikleri bu şekildedir. Genellikle ücretsiz olmasından dolayı kullanıcılar Blogger ‘a yönlenirler. Yazı yazmak içinde para ödenmez zaten. Blogger kullanıcıları profesyonel olduğu kadar çaylak olarak kullananlarda bulunmaktadır. Bir sonuç elde edemeyerek kapatan çok arkadaşım bulunmaktadır.
WordPress
Kurulum FTP Server üzerinden yapılır.
Alan adınızı kendiniz belirlersiniz.
Yönetim panelininiz çok çeşitlidir. Tamamen size kalan özellikler, eklentilerle doldurabilirsiniz.
Google Adsense ‘den reklamlar ile para kazanabilirsiniz. Bunun haricinde bir başka bir çok firmadan ‘da reklam alabilirsiniz.
Eklentiler sayesinde bir çok özelliğe kavuşabilirsiniz.
WordPress PHP desteklidir.
Aslına bakarsanız WordPress ve Blogger ya da Joomla karşılaştırmaları hiç bir zaman bitmez. Tamamen bütçeye ve kullanım amacına bağlıdır. Biz sizlere tamamen Blogger ve WordPress ikilisi hakkında temel farklılıkları sunmuş bulunmaktayız. Okuduğunuz için çok teşekkür ederiz .
Fakat aslına bakarsanız yinede bir yerden başlamak istiyor iseniz ve daha bir şey bilmediğiniz yada hosting ‘ti alan adıydı falan filandı diye para yatırmak istemediğiniz bir şey var ise Blogger ile yazmaya başlayabilirsiniz. Baktınız ki işler iyi gidiyor, iyi bir hit sağlamaya başladınız hemen bir WordPress tabanlı internet sitenizi oluşturabilirsiniz. Fakat şunu belirtmek isterim ki eğer hiç tecrübeniz yok ise WordPress tabanlı bir internet sitesinde WordPress i kavrayana kadar epey bir zorluk çekebilirsiniz. İnternette eğitim videoları izleyerek öğrenme sürecinizi destekleyerek öğrenme zamanınızı kısaltabilirsiniz.
0 Yorumlar